Kamran Manzoor a, Waqas Aftab b, Sonia Choksi c, Ijaz A. Khan d,⁎
a Charleston Area Medical Center, Charleston, West Virginia, USA
b Community Regional Medical Center, Fresno, California, USA
c North Central Bronx Hospital, Bronx, New York, USA
d Good Samaritan Hospital, Baltimore, Maryland, USA
Received 27 January 2008; accepted 3 May 2008
Available online 5 August 2008
Короткий переклад др.В.Янченко

Лайм-кардит це захворювання яке виникає внвслідок ураження борреліями сердця. Часто виникає на 7 – 14 день після укусу кліща. Хворі предявляють скарги на задишку, серцебиття, біль у грудях або синкопе. Електрокардіографічні ознаки ураження міокарда включають атріовентрикулярну блокаду різного ступеня або дифузні ознаки міокардиту. 
Особливістю є те, що лабораторні негативні тести не виключають діагнозу.  
Діагноз ставиться на під ... Читать дальше »

Категорія: Статті наукові В.Янченко | Переглядів: 173 | Додав: Miha | Дата: 2024-03-11 | Коментарі (0)

ПОШУК ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА ТЕМПИ ПРОГРЕСУВАННЯ ФІБРОЗУ ТА ЦИРОЗУ ПЕЧІНКИ ПРИ ХРОНІЧНОМУ ГЕПАТИТІ С, ДІАГНОСТИКА ПЕЧІНКИ МЕТОДОМ «FibroLiv&AktiLiv» (Україна).

Вірусом гепатиу С (HCV) за даними всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) хворіють близько 58 мільйонів людей,  з них на рік близько 1,5 млн гострим гепатитом С, у більшості з них у кінцевому рахунку розвивається хронічний гепатит С (ХГС). Серед дітей та підлітків кількість хворих на ХГС складає 3,2 млн. осіб. ВООЗ підрахувала, що в 2019 році від ускладнень в наслідок хронічного  гепатиту С померло приблизно 290 000 людей, переважно від цирозу та гепатоцелюлярної карциноми (первинний рак печінки). Хворі на гострий гепатит або ХГС можуть відмічати таки симптоми, як тошнота, слабкість, м’язова або абдомінальна біль, та головна біль. Нейропсихіатричні розлади такі як депрессія, слабкість, раздратованість, та ... Читать дальше »

Категорія: Статті наукові В.Янченко | Переглядів: 181 | Додав: Miha | Дата: 2024-01-12